Sundhedsstyrelsen gransker vagtlæge efter dødsfald på Fyn

Sundhedsstyrelsen vil vurdere, om der er grund til at straffe den vagtlæge, der ikke opfangede, at 36-årige Regina Holmegaard havde akut brug for hjælp.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen om 36-årige Regina Holmegaard, der døde af en blodprop i marts 2014, skal kigges efter i sømmene.

Sundhedsstyrelsen har valgt at gå ind i sagen om kvinden fra Glamsbjerg på Fyn, der blev afvist af vagtlægen i Region Syddanmark og døde. På foranledning af regionen selv vil Sundhedsstyrelsen undersøge, om der er grund til at iværksætte sanktioner mod den læge, der ikke opfangede, at Regina Holmegaard havde akut brug for hjælp.

»Jeg er meget tilfreds med, at Sundhedsstyrelsen tager sagen op, for vi vil rigtig gerne have, at patienterne har tillid til de mange dygtige læger, der bemander vores lægevagt. Vi anerkender, at konsultationer over telefonen er en svær disciplin, men vi mener, at der er belæg for, at Sundhedsstyrelsen går ind i sagen,« siger Bo Libergren (V), der er formand for Sundhedssamordningsudvalget i Region Syddanmark, i en pressemeddelelse.

Derudover har sagen fået Region Syddanmark til at kræve, at den fremover vil have mulighed for at suspendere en vagtlæge i en alvorlig klagesag, som der er tale om i sagen om Regina Holmegaard.

»Sagen har vist, at der er brug for en ændring af overenskomsten med lægerne, så vi som region selvstændigt har mulighed for at stille kvalitetskrav til vagtlægerne. Det kan vi ikke i øjeblikket, men det er uden tvivl et punkt, som vi vil arbejde videre med,« siger Bo Libergren.

Tirsdag kom det frem, at den vagtlæge, der er blevet kritiseret for at fejltolke 36-årige Regina Holmegaards symptomer på en blodprop, før har fået kritik i en lignende sag.