Sundhedsreform: Akuttelefonen 1813 nedlægges til fordel for det landsdækkende 113

Regeringen og Dansk Folkeparti offentliggjorde tirsdag formiddag deres nye sundhedsreform, som bliver indført, hvis de vinder det kommende folketingsvalg. Et af reformens punkter er at nedlægge den udskældte akuttelefon 1813 til fordel for et landsdækkende nummer, 113.

Regeringen og Dansk Folkeparti præsenterer aftale om en sundhedsreform, i Spejlsalen i Statsministeriet tirsdag den 26. marts 2019. (Foto: Philip Davali/Scanpix 2019) Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali

»Vi vil indføre et nyt akutnummer, 113 i stedet for de flere lokale akutnumre,« fortæller indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøl-Bille (LA) ved tirsdagens pressemøde for Regeringen og Dansk Folkepartis sundhedsreform.

Ministeren fortæller, at der er for stor forskel på de regionale akutnumres kvalitet, og at nummeret derfor i stedet skal være landsdækkende. Man skal fortsat ringe 112 ved livstruende situationer, men fremover ringe 113 ved andre akutte situationer. Region Hovedstadens akutnummer, 1813, bliver dermed nedlagt.

Hovedstadens akutnummer er de seneste år blevet udskældt i medierne, da en teenager døde af meningitis, fordi akuttelefonen undlod at sende en ambulance.

Det nye akutnummer bliver dog kun en realitet, hvis den blå regering vinder valget til sommer og dermed kan indføre sin sundhedsreform.