Sundhedsminister kræver forklaring på brud på kræftfrister

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) vil have forklaret, hvorfor regionerne ikke overholder aftalte frister.

Medicinsk hamp
Foto: Henning Bagger. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby besøgte mandag d. 21. august Møllerup Gods på Djursland for at se produktionen af hamp på godset . Sundhedsministeren var inviteret til en snak om hamp og medicinsk cannabis.
Læs mere
Fold sammen

København. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) har indkaldt regionernes formandskab til samtale om faldet i antallet af patienter, der kommer igennem kræftpakkeforløb inden for de givne frister.

Det sker, efter at Sundhedsdatastyrelsen har offentliggjort tal for, hvor mange der gennemgår de såkaldte kræftpakkeforløb inden for de frister, som Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Hvor det i første kvartal i år gjaldt 84 procent, er tallet i andet kvartal faldet til 77 procent.

- Det er en alvorlig udvikling, der kommer oven i problemerne med at overholde patientrettighederne på de tidskritiske kræftformer.

- Jeg er bekymret på patienternes vegne og har derfor indkaldt Danske Regioners formandskab til en samtale om kræftpakkerne og ventetider på kræftområdet generelt, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Ellen Trane Nørby henviser til, at man med Kræftplan IV har tilført regionerne 2,2 milliarder kroner de kommende år for netop at gøre noget ved ventetiderne.

/ritzau/