Sund og Bælt bekræfter: Kronprinsens tur over Storebælt er fuldstændig uacceptabel

Flere vidner så angiveligt Kronprins Frederik krydse den stormlukkede Storebæltsbro natten til søndag, mens 300 biler blev tilbageholdt på grund af kraftige vindstød. På billedet ses kronprinsen i 2011. (Foto: Jeppe Michael Jensen/SCANPIX DANMARK 2011) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen

Flere andre bilister kunne natten til søndag måbende se til, mens kronprins Frederiks bil med nummerpladen 'Krone 7' med politieskorte kort før klokken 03 kørte forbi køen af strandede biler og fortsatte over den stormlukkede Storebæltsbro, efter at han havde været til sportsgalle i Herning.

Det bekræftede flere vidner over til bt.dk.

Nu bekræfter Sund og Bælt også episoden over for Ritzau, skriver tv2.dk.

»Det er fuldstændig uacceptabelt, at nogen tillader nogen, i dette tilfælde kronprinsen, at køre over broen, når den er lukket. Det forstår jeg ikke, kan finde sted,« siger Leo Larsen, der er direktør for Sund og Bælt til ifølge tv2.dk til Ritzau.

Imens stormen Egon rasede lørdag var Kronprins Frederik til fest i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor årets sportspriser blev uddelt. Efter festlighederne fik kronprinsen angiveligt travlt med at komme hjem, og han fik altså lov til at krydse broen foran de omkring 300 ventende biler.

Overvågningsbilleder viser, at kronprinsens bil krydsede broen natten til søndag omkring klokken tre.

»Vi plejer at sige, at det er uforsvarligt at køre over broen, når det stormer. Du kan jo blive fanget af et vindstød, som nærmest kan flytte dig med en bils bredde,« forklarer Sund og Bælts kommunikationschef Lene Thomsen til bt.dk og fortsætter:

»Det er ikke sådan, jeg siger, at man nødvendigvis kan blive slået ihjel af det, men det er meget farligt. Det er af hensyn til folks egen sikkerhed, at vi lukker den.«