Sund moms skaber splid i regeringen

Momsen ligger fast på 25 procent - også for frugt og grønt. Sådan lyder meldingen fra Venstre, som skyder De Konservatives forslag om lav moms på sund mad ned.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Kampen mod fedme udvikler sig nu til en kamp internt i regeringen. Hos Venstre er man nemlig ikke parat til at sætte momsen ned på frugt og grønt, fastslår fødevareordfører Inger Støjberg (V).

- Jeg går ikke ind for differentieret moms, og det gør Venstres folketingsgruppe heller ikke som helhed. Vi har diskuteret det tidligere, og holdningen ligger fast, siger hun til Ritzau.

Dermed går hun i rette med den konservative leder, økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen. I Politiken åbner Bendtsen for en nærmere undersøgelse af idéen.

Med den klare afvisning af lavere moms på frugt og grønt sætter Inger Støjberg også sine to partikammerater Preben Rudiengaard og Jørgen Winther til vægs. De to sundhedsordførere er positive overfor lavere frugtmoms.

- Det ville klæde os at få lavet en ordentlig undersøgelse i stedet for bare at ryste på hovedet og sige nej, siger Preben Rudiengaard til Politiken.

/ritzau/