Styrelsen for Patientsikkerhed om smitteudbrud: »Det er helt klart alvorligt«

Smittetallet er steget markant i Ringsted Kommune, efter at slagteriarbejdere er konstateret smittet. Det er alvorligt, siger enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, som dog slår fast, at der ifølge hende er styr på situationen.

 
Få overblikket over coronavirussen i Danmark her. Redigering: Ida Meesenburg og Mathilde Oda Jørgensen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at smitten med covid-19 for alvor brød ud blandt ansatte ved slagteriet Danish Crown i Ringsted, er det gået stærkt.

Smitteudbruddet har indtil videre resulteret i 79 smittede. Derudover blev en medarbejder på Plejecenter Ortved også testet positiv.

Der sættes nu ekstra hårdt ind i Ringsted for at teste og opspore smittede personer, og det indebærer, at mindst fem smittede er blevet rykket fra Ringsted til fire nabokommuner, hvor de skal opholde sig i selvisolation.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

»Det er helt klart alvorligt. Vi kan se, at der er rigtig mange smittede, og der er mange smittede hver dag, men vi mener også, at vi har styr på det,« siger Bente Møller, enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, til TV 2 News.

Ifølge Danish Crown kommer mange af de smittede fra Polen og andre østeuropæiske lande. De bor ofte under forhold, hvor det er svært at isolere sig i 14 dage, hvis man bliver coronasmittet, forklarer borgmesteren.

Der bliver taget flere forbehold for at inddæmme smitten med covid-19 i Ringsted. Blandt andet oprettes et lokalt testcenter, og der er testet massivt blandt medarbejdere på Danish Crown-slagteriet, hvor smitten i første omgang brød ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen.

Lokalt coronatestcenter

Til Fagbladet 3F siger borgmester i Ringsted Henrik Hvidesten (V):

»Det er typisk borgere, der bor sammen, men ikke har adgang til eget toilet, bad og køkken, som vi skal hjælpe med at finde et sted at gå i isolation.«

Strategien er nu at finde frem til de smittede og få sat en stopper for udbruddet, inden det spreder sig for meget.

»Vores strategi er jo, som det er med alle andre, at få fat i alle smittede, få talt med dem og få fat i de nære kontakter, så vi kan få testet de nære kontakter, og de så kan isolere sig,« siger Bente Møller til TV 2 News.

Torsdag morgen åbner et lokalt coronatestcenter i Ringsted Kommune, som skal sikre, at testkapaciteten i byen forhøjes.