Styrelse fortryder ildevarslende brev i e-Boks

Digitaliseringsstyrelsen beklager, at 630.000 borgere har modtaget en besked i deres e-Boks med titlen »underretningsbrev«. Det giver de forkerte signaler, siger styrelsen.

Fra 1. november foregår kontakten med det offentlige digitalt, men det er i mindst lige så høj grad folks manglende føling og erfaring med det overhovedet at kommunikere med det offentlige, som bliver udfordringen som det at betjene de nødvendige apparater, lyder det. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

630.000 danskere har de seneste dage modtaget, hvad der ved første øjekast kunne ligne et ubehageligt brev i deres e-Boks.

»Underretningsbrev« står der i titlen på brevet, der er sendt fra Digitaliseringsstyrelsen og varsler den kommende digitalisering af al post fra det offentlige.

I offentlig regi bruges formuleringen »underretning« typisk i sager, hvor børn vanrøgtes eller mistrives. Flere vrede borgere har derfor klaget over brevet, og fra Digitaliseringsstyrelsen beklager kontorchef Lone Berglykke nu den uheldige formulering.

»Det var ikke et hensigtsmæssigt ordvalg. Underretning giver nogle forkerte signaler, og det er superærgerligt, fordi vi har været virkelig bevidste om, hvad vi ellers har skrevet i teksten. Vi har også anvendt brugertests, og så kommer den her helt vildt ærgerlige formulering i overskriften,« siger Lone Berglykke.

Formuleringsbrøleren falder sammen med, at hele e-Boks-systemet har været nede det meste af fredag formiddag. Lone Berglykke ved endnu ikke, om systemkollapset kan hænge sammen med, at en lang række af de 630.000 modtagere sandsynligvis har haft travlt med at komme ind og læse brevet.

»Det ved vi ikke endnu. Vi afventer fortsat en redegørelse fra e-Boks, men umiddelbart skulle e-Boks naturligvis været dimensioneret til at kunne klare trafik af denne størrelsesorden,« siger Lone Berglykke.

Hun oplyser samtidig, at man i fremtiden ikke vil bruge formuleringen »underretningsbrev«. Det vil nu i stedet hedde »orienteringsbrev vedrørende digital post«.

Efter et kortvarigt nedbrud fungerer e-Boks igen fredag eftermiddag.