Styrelse fjerner svin fra bordet hos plejefamilie

Ankestyrelsen har givet en muslimsk familie ret i, at plejefamilier ikke skal have lov til at servere svinekød for muslimske børn.

Det var ikke i orden, da en plejefamilie serverede svinekød for to muslimske piger, har Ankestyrelsen nu afgjort. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Svinekød er et no-go for muslimer, også selv om man er i pleje hos en ikke-muslimsk familie.

Det har Ankestyrelsen slået fast, efter en plejefamilie i Brøndby har serveret svinekød for to muslimske piger.

»Jeg er rigtig glad, fordi det betyder, at mine søstre ikke længere vil få serveret svinekød,« siger Julie Hayat, der er halvsøster til de to piger, ifølge dr.dk.

Faren til de to piger, der nu er to og otte år gamle, klagede i juli 2012 over, at hans døtre fik serveret svinekød, men Brøndby Kommune afviste klagen med henvisning til, at pigerne skulle føle et tilhørsforhold til plejefamilien.

»En stor del af det at være sammen foregår omkring måltiderne,« skrev kommunen ifølge dr.dk dengang.

Senere afviste Det Sociale Nævn også klagen, men nu har Ankestyrelsen altså givet familien medhold.

I afgørelsen henviser styrelsen blandt andet til Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel om religionsfrihed og kritiserer ifølge dr.dk Brøndby Kommune for ikke at have inddraget alle relevante kriterier i afgørelsen.

Advokat for familien Michael Nauman kalder afgørelsen principiel.

»Fremadrettet så må kommunerne inddrage alle relevante kriterier i en afgørelse. Også særlige religiøse årsager, der har betydning for borgeren, så må man tage det med i sin afgørelse,« siger Michael Nauman.