Styrelse beslaglægger 25 ton slik med rottelort

Fødevarestyrelsen har gjort et særdeles ubehageligt fund i en lagerhal i Tranbjerg ved Aarhus. Forbrugere opfordres til at passe på.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard

Fødevarestyrelsen har formentlig afværget det, der kunne have været en meget klam og direkte sundhedsskadelig oplevelse for rigtig mange lækkersultne mennesker.

I forbindelse med en koordineret indsats mod seks slikbutikker i Jylland har styrelsen beslaglagt 25 tons slik, der blev opbevaret på et stort uregistreret lager i Tranbjerg ved Aarhus.

»Da vi kommer ind og kigger på lagret, kan vi se, at der er massive forekomster af museekskrementer. De ligger over alt på gulve, på paller og på kasser med slik. Og i et tilstødende lokale til det her lager, hvor slikket står, kan vi se spor efter rotter,« siger Søren Jensen fra Fødevarestyrelsens rejsehold.

Ejeren af det massive sliklager med blandt andet chokolade, slikkepinde og vingummi kan eller vil ikke levere dokumenter på, hvor han har købt slikket. Ligesom han heller ikke fortæller, hvor slikket skal distribueres hen.

»Det vil sige, at der er ingen fremadrettet sporbarhed fra det her engroslager. Så vi ved ikke, hvor slikket er endt,« siger Søren Jensen.

Men dele af de store mængder slik er allerede sendt videre i distributionskæden.

»Vi kunne tydeligt se, at der er plukket af det,« siger Søren Jensen.

Fødevarestyrelsen ved altså hverken, hvor slikket er kommer fra, eller hvor dele af det er sendt hen.

Derfor vælger styrelsen onsdag at advare virksomheder og eventuelt forbrugere, der har købt slik fra lagret på Sletvej 50 i Tranbjerg. Returnér slikket til lagret eller smid det ud, lyder opfordringen.

»Det er selvfølgelig meget alvorligt, når der er skadedyr på den måde på et lager fyldt med fødevarer. Det er også derfor, at varerne bliver beslaglagt med henblik på destruktion. Det kan simpelthen være sundhedsskadeligt, hvis det kommer ud til forbrugerne,« siger Søren Jensen.

Der er nu bøder på vej til ejeren af lagret, og Skat er gået ind i sagen.