Studerende på KU protesterer over fysiske eksamener

Coronasmitten har aldrig været højere, men alligevel skal eksaminerne afholdes fysisk på KU. Det er flere hundrede psykologistuderende stærkt utilfredse med.

Psykologistuderende på KU har skrevet under på et brev til universitetet, som udtrykker utilfredshed med eksaminer, som afholdes fysisk. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Knap 300 psykologistuderende er oprørte over udsigterne til at skulle møde fysisk op til eksaminerne inden jul på et tidspunkt, hvor coronasmitten aldrig har været højere. Det skriver Information.

Sammen har de studerende skrevet under på en klage til Københavns Universitet, hvori de udtrykker, at de er »utrygge ved at gå til fysisk eksamen under de nuværende omstændigheder«, og at »universitetet løber en unødvendig smitterisiko«, skriver Information.

8.314 personer er blevet testet positive for coronavirus det seneste døgn – cirka 500 flere end dagen før – og flere gange i december måned har smitten nået hidtil usete højder.

Statens Serum Institut (SSI) vurderer, at den nye omikronvariant vil blive den dominerende coronavariant i Region Hovedstaden allerede i løbet af denne uge. Samtidig forventer SSI et stigende smittetal med over 10.000 daglige tilfælde inden for kort tid. Allerede torsdag var det tal tæt på.

Fredag i sidste uge trådte nye restriktioner i kraft i form af lukning af nattelivet på natklubber, diskoteker og lignende. Serveringssteder skulle fra i fredags lukke fra klokken 24 til klokken 05, og det er nu forbudt at sælge alkohol i samme tidsrum.

Opfordringen lød fra regeringen og myndighederne ved et pressemøde 8. december, at man i så vidt muligt omfang bør arbejde hjemmefra.

I det lys undrer de psykologistuderende sig over stadig at skulle samle sig fysisk ved eksaminerne.

Klagen har de sendt 7. december til Institut for Psykologi på Københavns Universitet. Og de påpeger, at de risikerer at viderebringe smitte hen over julen især efter de eksamener, som afholdes den 20. og 21. december.