Studerende kræver tunnel efter dødsulykke

Dødsulykken ved Syddansk Universitet i torsdags får nu de studerende til at kræve en tunnel. Rektor er skeptisk, mens Socialdemokraterne vil se på sagen.

De studerende på Syddansk Universitet (SDU) kræver nu handling fra kommunen, efter at en ung forsker fra universitetet i sidste uge blev kørt ned og slået ihjel på sin cykeltur på vej hjem.

Ulykken skete, da hun kørte fra Campusvej, hvor SDU ligger, og krydsede den stærkt trafikerede Niels Bohrs Allé. Her kørte en 17-årig bilist over for rødt med 60 kilometer i timen ind i hende og stak derefter af. Nu vil de studerende have en tunnel for at undgå lignende ulykker i fremtiden.

- Det er et meget farligt kryds og anvendes dagligt af mange studerende og ansatte på universitetet. Jeg har selv oplevet at være tæt på at blive kørt ned og hørt det samme fra en hel del andre studerende, siger Thomas A. Valentinsen, der er studenterrepræsentant i SDUs bestyrelse, til Ritzau.

Socialdemokraterne i Odense vil nu tage forslaget op på deres gruppemøde næste fredag, oplyser DR Fyn.

Rektor Jens Oddershede opfordrer derimod de studerende til at vælge en alternativ og mindre farlig rute til universitetet.

/ritzau/