Studerende købte falske eksamensbeviser: Kunne ikke klare sig på erhvervsakademi

To unge er kommet ind på Københavns Erhvervsakademi med falske eksamenspapirer, men de måtte hurtigt stoppe igen.

Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med falske eksamensbeviser er det lykkedes to unge at blive optaget på Københavns Erhvervsakademi (KEA) for at læse til optometrist.

De to blev optaget med 100 procent forfalskede HF-eksamensbeviser, og de nåede at læse i et par måneder på KEA, inden de pga. manglende faglige kvalifikationer blev nødt til at droppe deres uddannelse.

De to sager stammer fra 2013 og indgår i den massesigtelse, som Københavns Politi efter anmeldelse fra Styrelsen for Videregående Uddannelser netop har rejst mod 27 personer, der er mistænkt for at have købt sig til helt eller delvist forfalskede eksamensbeviser, som skulle skaffe dem adgang til deres ønskeuddannelser.

Administrativ koordinator på KEA, Ingrid Juul, vil ikke kommentere Berlingskes oplysninger om de to unge, der aldrig har gået på den pågældende HF-uddannelse.

»Jeg kan ikke udtale mig om konkrete personsager,« understreger hun.

Men hun bekræfter, at de to studerende er blevet optaget på KEA i 2013 med falske eksamensbeviser.

De to har som de andre sigtede søgt ind via optagelse.dk.

De har dog ikke søgt ind med nem-id, hvor deres rigtige eksamensbeviser automatisk bliver vedlagt deres ansøgninger via den såkaldte eksamensdatabase. Det betyder, at de selv har skullet uploade eksamenspapirer, og derfor kunne de snyde.

»Vi har ikke kunnet se, at de to beviser var falske. De er meget vellignende og godt lavet,« siger hun.

Ingrid Juul tvivler på, at der i dag går studerende på KEA, der er kommet ind med falske papirer.

»Alene af den grund, at det vil være mere end svært at gennemføre en uddannelse uden at have adgangsgrundlaget og fagligheden i orden,« siger hun:

»Vi har samlet en optagegruppe, og når vi ser ansøgninger, hvor de unge selv har vedlagt deres eksamenspapirer, er vi selvfølgelige ekstra opmærksomme.«