Studerende klarer universitetet hurtigere

De unge har lyttet til politikerne og kommer hurtigere igennem studierne, mener Danske Universiteter.

Frem mod 2020 skal universiteterne mindske den gennemsnitlige studietid med 4,3 måneder ifølge fremdriftsreformen. Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

5,72 år.

Så lang tid brugte en universitetsstuderende i gennemsnit på at gennemføre sin uddannelse sidste år, viser en ny opgørelse fra Danske Universiteter. Og det er godt et halvt år hurtigere end i 2006.

Udviklingen tyder på, at de studerende spidser ører, når politikerne taler om at få de unge hurtigere igennem studierne.

Det mener Jesper Langergaard, direktør i Danske Universiteter, der glæder sig over opgørelsen.

- Universiteterne lytter til og reagerer på de politiske målsætninger, så det er positivt, at de studerende gennemfører hurtigere, siger han.

Fremdriftsreformen fra 2013 er blandt de politiske udspil, der skal få de studerende hurtigere igennem uddannelserne.

Frem mod 2020 skal universiteterne mindske den gennemsnitlige studietid med 4,3 måneder. Sådan lyder målet med reformen, der i en ændret version trådte i kraft 1. juni 2016.

Derfor er det også for tidligt at konkludere, om den meget omtalte reform har haft en effekt på de studerendes gennemførsel, påpeger Jesper Langergaard.

- Det kan godt være, at de bliver endnu hurtigere på grund af reformen. Men jeg tror stadigvæk, at der er nogen, som har brug for lidt ekstra tid for at komme igennem studierne, siger han.

Tallene fra Danske Universiteter viser, at fremdriftsreformen er overflødig. Det mener formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Yasmin Davali.

- Det har længe været en tendens, at vi er blevet hurtigere og hurtigere. De eneste, der ikke har taget det alvorligt, er politikerne, siger hun.

- Vi blev hurtigere færdige allerede før reformen, og de, der ikke bliver hurtigere færdige eller forsinkede undervejs, har for det meste en rigtigt god grund til det.

/ritzau/