Studerende har aldrig fået flere penge end nu

Mens de studerende organiserer sig i kampen om SU-kronerne, viser statistikker, at de studerende aldrig har haft så mange penge mellem hænderne som nu.

Fredag var der aktion mod beskæring af SU'en på Københavns Universitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen/Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De studerende har skelet til fagbevægelsen og tilrettelægger nu kampen om SU-kronerne punktvist.

Fredag lød startskuddet til en række demonstrationer og blokader - over Skattekommissionens forslag om at skære i Statens Uddannelsesstøtte fra seks til fire år - på Sociologisk Institut under Københavns Universitet (KU). I dag tager studerende på Roskilde Universitet (RUC) så teten.

Hvor i landet de studerende vil slå til i morgen, er endnu en hemmelighed for den brede offentlighed. Talsmand for de sociologistuderende (KU) Cecilie Rønnow Eskelund siger til Ritzau, at de punktvise demonstrationer er valgt, så politikerne forstår, at alle landets studerende bakker op om protesterne.

Skattekommissionens forslag om at begrænse SU'en til kun at dække fire år af en længerevarende uddannelse får rygdækning af nye tal fra Danmarks Statistik, skriver MetroXpress. Tallene viser nemlig, at studerende anno 2009 har flere penge mellem hænderne end dem, som studerede i 2000.

Siden årtusindskiftet er det beløb, som udeboende studerende får i SU, steget fra 3907 til 5177 kroner per måned, hvilket svarer til en stigning på mere end 32 procent. I samme periode er leveomkostningerne for en almindelig dansker steget med 18 procent, viser det såkaldte forbrugerprisindeks.

/ritzau/