Studerende blokerer KUA

I snart en uge har landets studerende blokeret uddannelsesinstitutioner i protest mod Skattekommissionens forslag om at skære i SU'en. Torsdag står KUA for tur.

Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De drypvise blokader af uddannelsesinstitutioner fortsætter ufortrødent. I dag går de humanistiske studerende på Københavns Universitet på barrikaderne og lukker ned for fakultetet. Konkret er al undervisning på de berørte områder aflyst, ligesom de ansatte ikke vil få mulighed for at gå på arbejde.

Protesten sker som en reaktion på Skattekommissionens forslag om at skære SU'en ned til kun at dække fire års studietid i modsætning til de seks år, som gælder i dag.

- Vi har valgt at lukke fakultetet ned for at gøre det helt klart, at vi ikke accepterer SU-nedskæringer af nogen art i forbindelse med skattereformen, På trods af mange protester er forslaget endnu ikke taget af bordet, og derfor har vi valgt at tage andre midler i brug, udtaler Anne Dalum talsperson for de humanistiske studerende i en pressemeddelelse.

Demonstrationsrækken begyndte fredag i forrige uge på Sociologisk Institut på Københavns Universitet, og hver dag siden har et nyt fakultet eller universitet i landet fulgt trop og lukket ned for al aktivitet i løbet af en dag.

Demonstrationerne vil tiltage op til at regeringen fremlægger deres udspil til en ny skattereform sidst på måneden.

/ritzau/