Strammer grebet: To vaccinestik skal kun give grønt coronapas i syv måneder

Ifølge Berlingskes oplysninger indstiller Epidemikommissionen til, at fuld vaccination – det vil sige to stik – kun giver et gyldigt coronapas i syv måneder.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Kobborg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dag giver to vaccinestik gyldigt coronapas i 12 måneder, men det anbefaler Epidemikommissionen nu at ændre.

De to vaccinestik skal i stedet kun give et grønt coronapas i syv måneder, erfarer Berlingske.

Ændringen fra 12 til syv måneder skal tilskynde flere til at tage imod det tredje stik – også kendt som boosterstikket. Alle personer på 18 år eller derover modtager en invitation til tredje stik, inden der er gået seks måneder efter andet stik.

Anbefalingen kommer, mens den nye omikronvariant er i fremgang. Tirsdag var der således fundet 219 tilfælde med varianten. I dag onsdag er der registreret 398 tilfælde.

Sundhedsmyndighederne har hidtil forsøgt at begrænse smitten med den nye og formentlig mere smitsomme variant ved at kræve isolation for ikke bare nærkontakter til smittede med omikronvarianten, men også nærkontakternes nærkontakter.

Kravet blev imidlertid droppet i går, tirsdag, hvor direktør for Statens Serum Institut, Henrik Ullum, samtidig erklærede, at smitten med omikronvarianten var løbet fra sundhedsmyndighederne.

Det er i lyset af omikronvarianten, at Epidemikommissionen, som blandt andet består af Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut, nu anbefaler at stramme kravet for et gyldigt coronapas.

Opdateres …