Stort sejlskibstræf i Århus tiltrak tusinder trods vejret

Trods byger trak weekendens store internationale sejlskibstræf i Århus mange tusinde på havnen. Forventningen om op mod en mio. gæster bliver dog ikke indfriet.

Russiske kadetter på landlov i Århus, hvor de deltager i Tall Ships' Race for skoleskibe og øvelsesskibe. Foto: Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere

En grå sommer med mange byger forhindrer i weekenden ikke mange tusinde århusianere og turister i at flokkes på havnen i Århus, som får besøg af godt 100 imponerende sejlskibe.

Århus er i fire dage vært for The Tall Ships' Race, verdens største kapsejlads for skole- og øvelsesskibe. Trods regnfrakker som gennemgående beklædning på havnen, fortsatte tilstrømningen af nysgerrige i løbet af lørdagen. Folk kom enten for at se og komme om bord i nogle af skibene, høre koncerter med bl.a. Bryan Adams og D.A.D. eller deltage i andre familieaktiviteter spredt over det store havneareal.

Politi, beredskab og arrangører var synkront enige om at kalde arrangementet "en gennemført succes", da der blev holdt pressemøde lørdag.

/ritzau/