Stort anlagt film om Raket-Madsen bliver stoppet

Eftersøgning_kimwall
Eftersøgning efter resterne af Kim Walls lig ved Søvang og Dragør Havn på Amager torsdag 24. august 2017. Mandag blev der fundet en del af et lig af en kvinde og onsdag morgen bekræftede Københavns Politi, at det drejer sig om journalisten Kim Wall, som var ombord på ubåden Nautilus sammen med Peter Madsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

'404 SIDEN FINDES IKKE!'

Det er nu den besked, man bliver mødt med, hvis man søger efter oplysninger om filmprojektet 'Rocket Man', der skulle have haft premiere senere på året i Aarhus som en del af arrangementerne i forbindelse med, at byen i år er Europas Kulturhovedstad.

Dokumentaren, som der er blevet arbejdet på de seneste par år, handlede om den danske opfinder Peter Madsen og hans raketprojekt, men den er blevet taget af plakaten - og af Kulturhovedstadsårets hjemmeside - torsdag.

Det skriver det svenske medie Dagens Nyheter.

Årsagen, til at filmen nu er blevet stoppet, er, at Peter Madsen er mistænkt for at have været skyld i den svenske journalist Kim Walls død på hans hjemmebyggede ubåd 'Nautilus' for snart to uger siden.

Journalisten Kim Wall. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tom Wall.

I begyndelsen forklarede Peter Madsen, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen ved København nogle timer efter, de var stævnet ud sammen torsdag aften den 10. august. Senere blev han anholdt og sigtet fra drab - og under grundlovsforhøret ændrede han forklaring.

'Sigtede har til politiet og i retten forklaret, at der er sket en ulykke om bord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt,' skrev politiet i en pressemeddelelse mandag denne uge.

Senere mandag kom det frem, at en mand på cykeltur tilfældigt havde fået øje på noget ude i vandet ved Vestamager, som viste sig at være liget af en kvinde, der manglede både arme, ben og hoved. Ligdelene var ifølge politiet 'bevidst blevet afskåret'.

En dna-prøve viste senere, at der var tale om Kim Wall.

Torsdag kom frem, at anklagemyndigheden nu går efter at få rejst en ny sigtelse for usømmelig omgang med lig i sagen, og at man vil anmode retten om at fængsle opfinderen for manddrab. I øjeblikket sidder han varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab.

Den hjemmebyggede ubåd UC3 Nautilus ses her i Københavns Havn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Valdsted.

Sagen har ifølge Dagens Nyheter fået ledelsen for Kulturhovedstadsåret til at stoppe filmen om den danske opfinder.

»På grund af de tragiske hændelser omkring ubåden og politiets undersøgelser har vi i samråd med fotografen besluttet at stoppe dette projekt,« siger pressechef for Aarhus 2017, Peter Vestergaard, til Dagens Nyheter.

Derudover oplyses det, at man ikke har yderligere kommenterer til sagen for nuværende.

Dokumentaren skulle have skildret Peter Madsens projekt med at bygge sin egen rumraket, og den var finansieret med penge fra Kulturhovedstadens støttefond.

Peter Madsen nægter sig skyldig i både manddrab og uagtsomt manddrab.