Stormrådet: Egon medførte stormflod i Limfjorden

Stormen Egon blæste lørdag med vindstød af orkanstyrke over nord- og vestjylland. Søndag kunne skaderne så beses. Især er det gået hårdt ud over Limfjorden, hvor der var oversvømmelser mange steder. Her Løgstør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Stormrådet har mandag truffet beslutning om, at stormen Egon i weekenden medførte stormflod i den vestlige del af Limfjorden fra Løgstør til Thyborøn. Det bekræfter Stormrådets formand, Jesper Rasmussen, over for Berlingske Nyhedsbureau.

»Stormrådet har fået målinger fra Kystdirektoratet og DMI, og på den baggrund har man været inde at beregne sted for sted, målestation for målestation, hvor der har været en ekstra forhøjet vandstand, som gør, at man kan erklære, at der har været stormflod,« siger han.

Stormrådets afgørelse betyder, at skaderamte i de udpegede områder har mulighed for at søge om erstatning for skader på bygninger eller løsøre, der er opstået som følge af de oversvømmelser, som stormfloden har medført.

Rådet har afgjort, at der var stormflod fra Nissum Bredning mod øst til og med Aggersundbroen, både den nordlige og sydlige kyst inklusiv alle øer herimellem.

BNB