Stormen rammer klokken 20

Pas på trampolinen i haven og tagsten fra luften. Stormen har nu kurs direkte mod Danmark, lyder meldingen fra DMI.

Storm
Arkivfoto. Stormen er nu direkte på vej mod Danmark. Allerede nu blæser det kraftigt i Vest- og Nordjylland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Stormen er nu direkte på vej mod Danmark. Allerede nu blæser det kraftigt i Vest- og Nordjylland, fortæller vagtchefen ved Danmarks Meterologiske Institut, Michael Skelbæk.

- Der meldes lige nu om kuling og vindstød med op til stormstyrke.

Men det er kun begyndelsen, stormen rammer for alvor i aften omkring klokken otte.

- Den jyske vestkyst bliver først ramt, og så kulminerer stormen i Nordjylland omkring midnat, fortæller Michael Skelbæk.

Selv om det nordlige og vestlige Jylland forventes at blive hårdest ramt af blæsevejret, så skal man overalt i landet tænke sig om og helst blive inden døre, siger Michael Skelbæk.

- Man skal ikke have noget liggende og flyde i haven, trampolinen er altid et godt eksempel - den skal lige bindes fast en ekstra gang.

TV 2 Vejrcenter fortalte søndag, at stormen kan gå hen og blive den kraftigste herhjemme i syv år. Det vil DMI dog ikke gætte på. Når den har blæst nordjyderne godt og grundigt igennem, forventes den at ride videre hen over Norge i løbet af natten.

Én dræbt i England 

I Storbritannien har stormen tirsdag betydet at 70.000 skotter og 10.000 nordirere har mistet strømmen. Og i Kent i det sydøstlige hjørne af England er mindst én person omkommet, efter et egetræ styrtede ned over hans bil. Det skriver The Guardian.

De seneste timer har kraftige stormslag og piskende regn hærget hele Storbritannien - det er samme vejr, der i øjeblikket mærkes i Danmark. I Skotland blev myndighederne tvunget til at lukke de vigtigste veje og jernbaneforbindelser, og adskillige flyafgange måtte aflyses.

I Edinburgh er flyverestriktionerne ophævet igen, men i Glasgow er flytrafikken fortsat påvirket.