Stormen har officielt ramt Danmark

Stormen har nu officielt ramt Danmark og vil natten igennem æde sig ind over landet.

Foto: Henning Bagger. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Lidt i 21.00 blev der officielt målt storm ved Hanstholm i Nordvestjylland, og ifølge DMIs prognoser vil stormen sprede sig nord og østpå.

- Den ramte Hanstholm først og vil nu slå ind på vestkysten og op igennem Jammerbugten, hvor den så ender i Skagen, fortæller vagthavende hos DMI Michael Skelbæk.

I Hanstholm blæser vinden ifølge DMI med et gennemsnit på 25 meter per sekund, og det tal vil sandsynligvis stige til vindstød af orkanstyrke i løbet af natten.

På Sjælland bliver det ikke helt så slemt, men i løbet natten kan sjællænderne og særlige nordsjællænderne opleve vindstød af stormstyrke. Den kraftige blæst vil fortsætte i morgentimerne, oplyser DMI.

Falck har endnu ikke meldinger om de store ulykker eller materielle skader, oplyser vagthavende.

- Ud over et tag, der er blæst af en fiskehal i Skagen, er der endnu ikke sket noget særligt.

I Skagen blæste der tidligere på aftenen meget kraftige vindstød op imod stærk storm, og det blev altså for meget for tagkonstruktionen.

På Øresundsbroen frarådes vindfølsomme køretøjer at passere broen på grund af den kraftige blæst, og på Femernsundbroen er der helt lukket for vindfølsomme køretøjer. Øvrige køretøjer kan passere broen med 60 km/t, oplyser Vejdirektoratet.