Stormen gør trafikken usikker

Pas på forfløjent, tabt gods på motorvejene og overhold storm-restriktioner på broerne, lyder rådet fra Vejdirektoratet

Stormen vil hærge store dele af landet hele fredagen. ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Vær yderst forsigtig i dag, hvis du bevæger dig ud i trafikken - hvad end det er på cykel i byen eller i bil på motorvejene eller på broerne.

Den varslede storm har ramt Danmark for fuld hammer i løbet af natten, og den vil kun tage til i løbet af i dag. Lige nu er der regulær storm langs den jyske vestkyst, og vindstødene er begyndt at komme op i orkanstyrke.

- Langs den jyske vestjyst har middelvinden været oppe i 29 meter i sekundet i Thorsminde.
Flere andre steder har den været oppe på 25 meter i sekundet, fortæller meteorolog Andreas Nyholm fra TV2 Vejcenter til bt.dk:

- Stormen kommer til at rasere hele fredagen med stormstyrke og måske endda også med vindstød af orkanstyrke. Det minder meget om det, vi så for 14 dage siden. Der kan sagtens komme væltede træer, og altså også noget, der kan genere trafikken, siger Andreas Nyholm.

Vagtchef for Vejdirektoratet, Thorarinn Aggi Thorarinnsson, advarer motorvejsbilister mod tabt gods som stiger og presseninger fra trailere samt forfløjent vejarbejdsmateriale.

Han regner ikke med, at hverken Storebæltsbroen eller Øresundsbroen bliver lukket i dag, men råder alle bilister til at overholde visse restriktioner i dag.

- Vi fraråder al kørsel med vindfølsomme køretøjer som campingvogne og høje lastvogne på Øresundsbroen indtil kl. 18 i dag, siger han til B.dk

- Desuden bedes alle almindelige bilister overholde en fartgrænse på 50 km/t på broerne, siger Thorarinn Aggi Thorarinnsson. 

Dårligt nyt for de stormplagede nordjyder

Nordjylland blev hårdt ramt af årets første storm for 14 dage siden. Denne gang regnede meteorologerne med, at lavtrykket ville tage en mere sydlig bane, men det ser anderledes ud nu:

- Stormen kommer til at rasere virkelig hårdt over Nordjylland hele
dagen og det kommer først til at klinge af i løbet af aftenen, fortæller Andreas Nyholm:

- I løbet af formiddagen klinger stormen af i den sydlige del af landet, og det kraftigste vindfelt begynde at trække mod nord, så det primært er den nordligste del af landet - Nordjylland og Nordsjælland - der bliver ramt, siger Andreas Nyholm.

De næste otte til ti timer trækker stormen mod nord og øst, og selv om København og det meste af det øvrige Sjælland slipper nogenlunde smertefrit i denne omgang, kommer hovedstadsområdet også til at mærke stormen.

Sidst på eftermiddagen og i løbet af aftenen begynder stormen at aftage, og i aften blæser vinden kun omkring i Nordsjælland.