Stormen Dagmar er kun en forsmag på stormen Egon

DMI har døbt lørdagens kommende storm for Egon. Den ventes endnu kraftigere end fredagens Dagmar.

Den første af week-endens 2 bebudede storme ramte den jyske vestkyst fredag eftermiddag. Her Hanstholm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det bliver en storm ved navn Egon, der lørdag rammer Danmark, og den forventes at blive endnu kraftigere en fredagsstormen Dagmar.

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Egon vil fra morgenstunden kunne give vindstød af stærk storm og orkan i den sydlige del af landet, og længere hen på dagen vil især den nordlige del af Danmark blive ramt.

DMI har i samme ombæring skærpet varslet for Dagmar, og advarer nu om vindstød af orkanstyrke i hele landet. I store dele af landet meldes der om stilhed før stormen, nu hvor Dagmar forventes at blæse sig rigtig op først på eftermiddagen fredag.

Værst står det fredag formiddag til i det sydvestlige Jylland, hvor tagsten er blæst af tage, og træer og lyskurve er væltet ned over vejbaner, ligesom en lastbil en kort periode spærrede E45 Sønderjyske motorvej i sydgående retning mellem afkørsel 69 Haderslev S og afkørsel 70 Aabenraa N. Stækningen er farbar igen.

Ifølge DMI er det sjældent, at Danmark oplever to storme, der passerer så tæt på hinanden, som Dagmar og Egon kommer til at gøre i denne weekend, skriver bt.dk. Fænomenet kalder de for »tvillingestorme«, og siden 1900 er der kun seks andre eksempler på storme med så få dages mellemrum.