Stormen Carl er på vej mod Danmark: Her rammer stormen time for time

En ny storm er på vej ind over landet. Læs her, hvornår dit område bliver ramt.

Sådan så stranden i Rågeleje ud under stormen Bodil i december sidste år. Helt så slemt regner meteorologerne dog ikke med, at 'Carl' bliver. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stormen 'Carl' rammer den nordvestlige del af Jylland fredag aften, men hele landet kan forvente at blive rusket godt igennem det kommende døgn. Der er risiko for vindstød af stormstyrke i hele landet.

Det hele starter fredag aften omkring klokken 21, når stormen rammer kysten i det nord-vestligste Jylland.

- Omkring klokken 21 kan man opleve det første vindstød af stormstyrke ved Jammerbugten, og omkring midnat er hele strækningen fra Skagen til Hvide Sande ramt at stormen. Der kan man opleve vindstød af stormstyrke.

Det fortæller meteorolog ved TV2 Vejrcenter, Thomas Mørk, til bt.dk, og han forklarer, at stormen topper omkring klokken to.

- Klokken to i nat er der fuld storm ned gennem Skagerak, og det kan give vindstød af orkanstyrke. Det er især området fra Hirtshals til Thyborøn, der er udsat for det, siger han.

Efter klokken to aftager vinden i nord, men så begynder stormen at bevæge sig østpå.

- Når vi når frem til en tre - fire stykker i nat, så bliver den nordsjællandske kyst ramt af - sandsynligvis - stærk storm, siger han.

Heller ikke hovedstadsområdet slipper for en pæn rusketur. Her rammer stormen ved fire-tiden i nat, og Bornholmerne får resten af vinden lørdag morgen.

Heldigvis driver stormen hurtig hen over landet, så de fleste vil nok kun opleve meget blæsende vejr et par timer.

Selv om 'Carl' ikke bliver en ny 'Bodil', er det en storm med potentiale.

- Det vil føles barsk. Træer vil blive rykket op med rode, mange grene brækker af træerne og tagsten flyver af, siger meteorologen.

Vi kan dog glæde os over, at stormen bliver kortvarig, og at der endnu ikke er kommet blade på træerne, for så ville træerne lettere kunne vælte.

Men det er ikke slut med det. Allerede søndag får vi hele to nye blæsevejr, som dog ikke bliver så kraftige, som det første.

Selv om de seneste dage har været rigtig flotte, skal vi ikke regne med, at det bliver forår med blå himmel og høj sol igen lige med det samme.

- Nu har vi lige indstillet os på forår, og så kommer der pludselig noget, der minder om efterår, siger Thomas Mørk, som forudser, at vi efter weekendens turbulente vejr får en længere periode med ustadigt marts-vejr.