Store tog-forsinkelser

En nedfalden køreledning ved Vesterport Station skabte store forsinkelser og aflysninger torsdag eftermiddag.

Togpassagererne på store dele af Sjælland blev ramt af aflysninger og forsinkelser på op til en time som følge af, at en køreledning på fjernbanen tidligt i morges faldt ned ved Vesterport Station.

Omkring kl. 17 var togdriften stort set normaliseret.

På Kystbanen kører togene i øjeblikket kun mellem Helsingør og Østerport Station. På Øresundsbanen kører togene mellem Københavns Hovedbanegård og Skåne. Derudover er mange regionatlog aflyst mellem Østerport og Københavns Hovedbanegård, og passagererne på den strækning henvises til S-togene, der kører normalt.

De sjællandske regionaltog er også stærkt forsinket, fordi uheldet ved Vesterport har udløst en snebold-effekt. Blandt andet når en stor del af togpersonalet ikke rettidigt frem til de tog, som personalet skal på arbejde i.

Den nedfaldne køreledning skabte i morgenmyldretiden kaos på Kystbanen, og i over en time var mange passagerer strandet på stationen i Kastrup. Sidst på formiddagen blev også S-togspassagererne ramt i times tid, da strømmen på det ene af de to spor ved Vesterport måtte afbrydes i forbindelse med reparation af den nedfaldne køreledning.