Store planer for ikonisk dansk bygning: Kan ende som strandhotel

Danmarks Akvarium i Charlottenlund Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den ikoniske akvariebygning i Charlottenlund lidt uden for København, der frem til 2012 husede Danmarks Akvarium, kan meget vel ende som strandhotel og kulturhus.

Det skriver Villabyerne.

Ifølge mediet har ejerne af bygningen, NPV A/S, nemlig i sinde at fylde bassinerne, hvor elektriske ål, piratfisk og andre fisk tidligere svømmede rundt, med hotelværelser, spa, restaurant og kulturhus.

»Der kommer til at være flere aktiviteter i samme hus, som hænger naturligt og funktionelt sammen. En spa og en restaurant er relevant for et hotel. Og så kan der sagtens blive en vis symbiose mellem hotel og kulturdelen. Man kan godt forestille sig, at folk, der for eksempel skal på konference, tager en kulturoplevelse og en overnatning med,« forklarer Jens Schaumann, der er administrerende direktør i NPV A/S, til Villabyerne.

NPV A/S har ifølge Villabyerne fremlagt flere forskellige planer for, hvad den ikoniske bygning, der blev tegnet af arkitekten C.O. Gjerløv-Knudsen og åbnede i 1939, kan bruges til i fremtiden. Men Gentofte Kommune har foreløbigt vendt tommelfingeren ned til de tidligere forslag.

Idéen om et strandhotel lader imidlertid til at falde i bedre jord hos Gentofte Kommune og formand for Byplansudvalget, Marianne Zangenberg (K). Til Villabyerne forklarer hun, at det ser »interessant ud« med de nye planer, fordi de smukke omgivelser i form af både grønne naturområder og sandstrand gør den gamle akvariebygning egnet til strandhotel.

Men for at planen kan lykkes, ser Jens Schaumann gerne, at man inddrager Bilharziosebygningen, der er nabo til det gamle akvarium, i projektet, fordi den ligger »intimt« op og ned af det gamle akvarium. Hotellet vil nemlig have brug for et vist antal værelser, hvis det skal kunne opretholde driften, hvorfor nabobygningen vil være optimal at inddrage.

Og det kan godt blive en udfordring.

For til Villabyerne siger Jens Schaumann, at Gentofte Kommune foreløbig ikke kan efterkomme det ønske.

Det skyldes blandt andet, at Gentofte Kommune har i sinde at benytte Bilharziosebygningen til at kunne placere nogle af de flygtninge, som staten har pålagt kommunen at tage imod. Men det vækker imidlertid ikke begejstring hos Jens Schaumann, der finder det svært at forene flygtningeboliger med et strandhotel.

Ifølge Villabyerne afventer man nu, at Gentofte Kommune udarbejder en lokalplan for området, hvorefter der kan gives byggetilladelse.

Det gamle Danmarks Akvarium lukkede i 2012, hvor man flyttede alle akvariets aktiviteter ud til Den Blå Planet i Kastrup i Tårnby Kommune på Amager.