Store bededag bliver bøvlet for bilister

Vejdirektoratet råder folk til at tage af sted i god tid fredag, hvor mange danskerne holder store bededags-fri.

Arkivfoto. Vejdirektoratet råder folk til at tage af sted i god tid fredag, hvor mange danskerne holder store bededags-fri. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann

Trafikken til og fra sommerhuse og 1. maj-møder vil fredag betyde tæt trafik flere steder i landet, hvor arbejdernes internationale kampdag falder sammen med store bededag.

Derfor råder Vejdirektoratet bilister til at tage hjemmefra i god tid.

»Vær opmærksom på, at store bededag i år falder 1. maj, og at der i den forbindelse vil være ekstra meget trafik i og omkring de byer, der afholder større arrangementer i anledning af arbejdernes internationale kampdag,« advarer Vejdirektoratet.

Trafikmylderet vil være særligt slemt imellem klokken 9 og 14 i sydlig retning af Køge Bugt Motorvejen, på Fynske Motorvej i retning mod Jylland og på Østjyske Motorvej omkring Aarhus og byerne i trekantområdet.

I øjeblikket kan trafikanter ryge ind i vejarbejder på Køge Bugt Motorvejen mellem Solrød og Køge Vest, hvor der er tre smallere kørespor og en hastighedsbegrænsning og en række vejarbejder på Fynske Motorvej. Ved Odense bygges nyt rampeanlæg, og på Vestfyn mellem Middelfart og Nørre Aaby bliver der lagt asfalt på tre nye spor i retning mod Sjælland.