Store ambitioner om 50.000 pladser i Parken: »Vi tager et skridt ad gangen«

Midt i al begejstringen om et muligt nyt Parken, er der også udfordringer og spørgsmål om økonomi.

Parken har på nuværende tidspunkt plads til 38.065 tilskuere, men den kan i nogle tilfælde være reduceret af blandt andet sikkerhedsmæssige årsager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et for mange mindeværdigt EM i fodbold i år fik Parken hurtigt solgt alle billetterne til Danmarks VM-kvalifikationskamp mod Skotland i begyndelsen af september.

Og nu drømmes der om endnu flere pladser i Parken.

Berlingske skriver onsdag, at Københavns Kommune har afsat en million kroner til at undersøge en mulig udvidelse af Parken. 50.000 tilskuerpladser er drømmen.

Formanden for Parken, Allan Linneberg-Agerholm, er begejstret for den medvind, fodbolden har i øjeblikket i Danmark, men han kan være i tvivl om, hvorvidt de nye pladser kan fyldes ud.

»Hånden på hjertet så forventer vi ikke at have 50.000 tilskuere til alle kampe, om det er i Superligaen eller landsholdet. Det går rigtig fint lige nu, men kigger vi tilbage i historien, så er det ikke alle landskampene, der solgte ud i Parken,« siger han.

Ifølge formanden kan man ikke sige noget definitivt endnu, da de kun har sat sig til bordet, hvor de skal finde ud af, hvad der kan give mening for et muligt nyt Parken.

»Vores ønske det er jo at sikre, at Parken er et relevant stadion for dansk fodbold. Hvis det magiske tal er 50.000, så er det jo et tal, vi gerne vil undersøge,« siger han.

Mens Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der er Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, drømmer stort og ser de mulige 50.000 pladser som en fantastisk ambition, så tager formanden for Parken »et skridt ad gangen«.

»Der er simpelthen så mange betragtninger, interessenter og udfordringer, der skal tænkes ind i det her. Udfordringen bliver økonomien. For vi er et privatstadion, der betaler husleje og ejendomsskat. Og de der ekstra pladser vil alt andet lige ikke i sig selv være rentable. Det tror jeg simpelthen ikke,« siger Allan Linneberg-Agerholm.

Men han håber, at de involverede parter kan finde en helhedsplan, der kan opgradere Parken. Derfor har de også selv smidt en million kroner i puljen til at undersøge, hvad der er muligt.

»Vi synes det er vigtigt, at vi også som ejere og operatører af Parken er med til at udvikle både Parken, fodbolden og København for fremtiden,« siger han.

Hvorvidt et Parken med 50.000 pladser er realistisk, kan han ikke svare på endnu. Men nu de er i gang med at undersøge det, er formanden også meget optaget af infrastrukturen omkring Parken.

»Vi ved godt, at når Parken er fyldt, så strammer det lidt over skuldrene. Vi vil gerne se på, hvordan vi kan gøre infrastrukturen og logistikken omkring Parken meget bedre, så man nemmere og mere smidigt kan komme til og fra arrangementer,« siger han.