Stor undersøgelse: Så tilfredse er forældre med landets dagtilbud

Over 100.000 forældre har svaret på, om de er tilfredse med deres barns dagtilbud.

Stor undersøgelse blandt forældre til børn i dagtilbud viser, at 86 procent af forældrene er tilfredse eller meget tilfredse med deres barns dagtilbud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Signe Goldmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

86 procent af landets forældre er tilfredse eller meget tilfredse med det dagtilbud, som deres barn går i.

Det viser en undersøgelse blandt 120.000 forældre, som Indenrigs- og Boligministeriet har fået udarbejdet af 3.300 dagtilbud i Danmark.

Otte procent af forældrene har svaret, at de hverken er tilfredse eller utilfredse. De resterende cirka fem procent af forældrene har svaret, at de er utilfredse.

Den samlede tilfredshed er blevet vurderet på en skal fra et til fem, hvor fem er bedst. Landsgennemsnittet ligger på 4,3.

Den bedste kommune er Ærø, hvis samlede tilfredshedsscore ligger på 4,5.

Hørsholm scorer lavest med 3,9.

Et af de områder, som flest forældre er utilfredse med, er informationsniveauet om barnets dagligdag i dagtilbuddet. Her svarer cirka 12 procent, af de er utilfredse eller meget tilfredse.

»Det er afgørende for det gode børneliv her og nu og for børns videre færd i skolen og i tilværelsen, at de får en god og tryg start på livet. Derfor glæder det mig meget, at forældrene er tilfredse med det tilbud, vi giver dem og deres børn. Efter to hårde år med corona er det her et stort skulderklap til de mange dygtige og passionerede ansatte i vores dagtilbud,« siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil ifølge ministeriets pressemeddelelse.

Ministeriet skriver, at det er første gang, der er gennemført en landsdækkende undersøgelse af alle kommunale og selvejende daginstitutioner og kommunale dagplejer i alle kommuner.

Du kan se tal for de enkelte kommuner og daginstitutioner her.