Stor skole i København lukkes af styrelse: Alle elever sendes hjem

Damhusengens Skole har kunnet holde åben i omtrent en måned, men nu hjemsender skolen i Vanløse igen eleverne, da smitten på skolen er stigende.

Genrebillede. Den store skole i Vanløse, Damhusengens Skole, er blevet pålagt af Styrelsen for Patientsikkerhed at hjemsende skolens elever på grund af coronasmitte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Damhusengens Skole i Vanløse er blevet pålagt at Styrelsen for Patientsikkerhed at lukke på grund af et stigende antal smittede.

Det oplyser skoleleder Max Ulrich Larsen i en Aula-besked til elevernes forældre.

Hjemsendelsen af børn sker på trods af, at smitten ikke er bemærkelsesværdigt høj i Vanløse Sogn, hvor skolen ligger.

Vanløse Sogn står i de seneste testjusterede tal for en incidens på 200,64, som er langt fra både grænsen til automatisk nedlukning såvel som mange øvrige kommuner.

Alle elever skal nu hjemsendes, indtil de har fået en negativ pcr-test, og må først komme fysisk tilbage i skole tirsdag i næste uge.

Mens smitten i samfundet generelt er på tilbagetog, er det altså et mindre tilbageslag for skolen, og det er ikke en nem situation, skriver skolelederen.

Damhusengens Skole har dermed holdt åbent i næsten nøjagtigt en måned, da alle skoler kunne genåbne 6. maj.

Opfordringen lyder imidlertid, at forældre senest i går, 10. juni, lader sine børn teste, og ønsker man ikke det, skal man holde sit barn hjemme i syv dage indtil 18. juni.

9. klassernes eksamener kommer dog ikke til at lide under det. Her opfordres eleverne til at få foretaget en kviktest inden eksamen. For de mindste klasser vil der blive arrangeret nødpasning.

På grund af smitten vil der blive oprettet et midlertidigt testcenter på skolen lørdag, hvor man kan få en pcr-test uden tidsbestilling.

Max Ulrich Larsen skriver, at Styrelsen for Patientsikkerhed løbende følger udviklingen og rådgiver sammen med kommunens coronarådgivning.