Stor rejsetrafik lørdag skaber kø

Tusindvis af danskere tager på ferie lørdag, hvilket skaber problemer med trafikken. Vejdirektoratet melder om timelang kø ved færgen mellem Rødby og Puttgarden.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne stævner i store tal lørdag ud på ferie, og det ventes at kunne give trafikale problemer, fortæller vagthavende i Vejdirektoratets Trafikinformationscenter, Brit Osted Nielsen.

Hun oplyser, at der allerede er problemer på motorvej E47 ned mod færgen, der sejler til Puttgarden fra Rødby.

»I øjeblikket er der en lang kø ned mod færgen. Køen er lige nu mellem tre og fire kilometer lang, og vi har hørt om ventetid på et par timer fra de bilister, der er på vejen,« siger hun.

Lørdag tidlig formiddag ser det dog fornuftigt ud i resten af landet, men det kan hurtigt ændre sig, forklarer Brit Osted Nielsen.

»Det er selvfølgelig ferietrafikken, der kan skabe kø. Der er ingen kødannelse endnu. Vi venter, at der kommer mere trafik op af dagen,« siger hun og peger på, at det særligt vil være trafikken fra øst mod vest, der vil blive mærket. Også på E45 i sydgående retning kan der opstå problemer.

»Det er særligt fra Sjælland hen over Fyn, at der kan opstå problemer,« siger hun og giver samtidig det råd til bilisterne, at de skal holde god afstand til de forankørende, når de kommer ind i køerne.

Hvis man er den sidste, der kommer ind i køen, opfordrer hun til, at man varskoer de bagvedkørende med katastrofeblink.