Stor efterspørgsel forlænger social indsats efter 16-årigs drab

Kommune forlænger SSP-indsats, da en stor gruppe har haft behov for at få bearbejdet sorg efter skuddrab.

Søndag d. 22. oktober 2017 blev der afholdt mindehøjtidelighed for den 16-årige Servet Abdija, der blev dræbt af skud mandag aften ud for sin bopæl i Ragnhildgade i København. Mindehøjtideligheden var arrangeret af Albanske Rødder i Danmark. Servets mor og nærmeste familie deltog også. (Foto: Bax Lindhardt/ Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En meget stor gruppe unge har behov for at tale om deres sorg, efter at en 16-årig dreng mandag i sidste uge blev skudt foran sin opgang i København.

Det fortæller Tommy Laursen, sekretariatschef ved samarbejde mellem skole, socialforvaltning og politi (SSP) i København.

Derfor har Københavns Kommune valgt at forlænge sin indsats med fokus på Nørrebro indtil 2. november.

»Der har været en meget, meget stor efterspørgsel hen over efterårsferien af unge, der er virkelig kede af det og undrede over, hvad der er sket.«

»De savner et fællesskab, hvor de kan sidde og have den sorg, de har, og samtidig blive hjulpet af fortrolige voksne,« siger Tommy Laursen.

Kommunen har mandag evalueret indsatsen og vurderet, at der stadig er et stort behov for den ekstra hjælp.

Indsatsen fungerer ved at tilbyde længere åbningstider til institutioner, hvor unge kan snakke med en voksen i fortrolighed om, hvad de eventuelt ved om den voldsomme hændelse, og hvordan drabet har påvirket dem.

Kommunen har mandag forlænget indsatsen efter at have vurderet, at der stadig er meget ubearbejdet sorg blandt de unge, fortæller Tommy Laursen.

»Vi konstaterer, at de unge stadig er rigtig kede af det, og de er bange. Det vil de nok være et stykke tid endnu. Det er en af deres kammerater, der ikke er der mere, og som pludselig ikke dukker op i skolen,« siger han.

Ifølge sekretariatschefen har de unge taget meget positivt imod hjælpen.

»Det er væsentligt, at vi er til stede. Vi kan tage pulsen på de unge og vurdere, hvem der har behov for hjælp og så komme med den hjælp, de har behov for,« siger han.

Til at starte med kan de unge snakke med en voksen fra SSP. Hvis den voksne vurderer, at der er brug for ekstra hjælp, bliver der taget kontakt til en psykolog i Børne- og Ungdomsforvaltningen.

Sekretariatschefen ved ikke, præcis hvor mange unge der har brugt indsatsen den seneste tid, men han oplyser, at efterspørgslen har været en del større end forventet.

»De unge synes, at det er uforklarligt og uvirkeligt, hvad der er sket. Vi skal sikre os, at den undren ikke udløser en vrede mod systemet eller det lokalområde, de bor i,« siger han.

Indsatsen har i øjeblikket fokus på Nørrebro, men den dækker hele København.

/ritzau/