Stor dansk lufthavn: Nu skal du møde op 2,5 time før afgang

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Juhl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Billund Lufthavn opfordrer nu deres passagerer til at møde op i lufthavnen 2,5 time før, flyet letter. Det betyder, at flere passagerer nu kan komme til at vente længere tid i lufthavnen, end de er i luften.

Forklaringen er ganske enkelt, at en del medarbejdere har sagt deres job op af forskellige, individuelle årsager, og nu er lufthavnen underbemandet, skriver check-in.dk.

27 personer har i løbet af efteråret sagt deres stilling op, og det giver nogle problemer. For som direktør for Billund Lufthavn Kjeld Zacho Jørgensen siger til mediet, så tager det seks måneder at oplære nye medarbejdere, mens det kun tager én måned for de tidligere at sige op.

Samtidig er lufthavnen blevet underlagt nogle nye, skærpede sikkerhedsprocedurer, hvilket også er med til at gøre ventetiden længere.

»Vi er kommet i den uheldige situation, at vi har for få hænder og for lange procedurer,« forklarer direktøren.

Kjeld Zacho Jørgensen arbejder nu på at få nedbragt ventetiderne igen. Derfor blev der ansat 14 nye medarbejdere mandag og han forventer, at yderligere to hold af 14 personer vil blive ansat i løbet af maj og juni. Det betyder, lufthavnen i sidste ende ender med mere personale end inden de mange opsigelser.

Billund Lufthavn er Danmarks næststørste lufthavn og havde i 2016 lidt over tre millioner passagerer.