Stor cannabis-demo i København: Fri hash nu

Luften var tyk af cannabis-røg, da Global Marijuana March til fordel for legalisering af hash løb af stabelen i Københavns gader.

Global Marijuana March - en march for legalisering af cannabis i 36 lande finder sted i København lørdag d. 4 maj 2013. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

 Marchen startede fra Christiania og er i skrivende stund på vej mod Rådhuspladsen, hvor flere markante personligheder vil holde tale.

- Vis dem, at vi fucking skal have legaliseret det lort nu, råber Klaus Trier Tuxen, mens dancehall'en og røgen blæser ud fra den hjemmelavede 'joint-vogn', hvor han har sin plads..

Klaus Trier Tuxen er formand for Hampepartiet, der kæmper for, at hash skal legaliseres i Danmark.

- Vi gør det ikke for at provokere politiet. Vi gør det i protest mod forbuddet, fordi det er så åndssvagt. Vi er frie, fredelige mennesker og har det fint med politiet, sagde han tidligere lørdag til bt.dk og fortalte, at man forventede op imod 10.000 mennesker til demonstrationen.

Politiet følger dagens demonstration tæt, men det er ikke noget, der generer de mange mennesker, som i dagens 'anledning' blæser på, at hash stadig er ulovligt i Danmark. Blandt unge som gamle er jointsene hvermandseje. En gruppe iklædt Christiania fritidsdragter deler glædeligt ud af joints-plastikrør, hvor der ikke er tvivl om, at de ikke er tomme, mens 'joint-vognen' byder på jordbong. På Knippelsbro standses der.

- Det er vist tid til en rygepause, lyder det fra Klaus Trier Tuxen.

Med Christiansborg som baggrund sender alle en hilsen til statsminister Helle Thorning-Schmidt og justitsminister Morten Bødskov.

- Fri hash nu, fri hash nu, fri hash nu, råber den store menneskeskare,

Global Marijuana March finder i dag sted i ca. 40 lande og 180 forskellige byer, deriblandt Reykjavik, Thorshavn, Brasilia og Cape Town. I Danmark er demonstrationen arrangeret af Fri Hash Bevægelsen.

Fra kl. 17 vil der være taler på Rådhuspladsen - heriblandt Københavns socialborgmester Mikkel Warming, der gerne så, at der blev lavet en kontrolleret legalisering af hash. Aftenen slutter med stor fest på Christiania, hvor Stig Møller Trio og Eaggerstunn vil være at finde blandt de optrædende. En fest, der er ganske gratis.

Nedenunder kan du se en video fra dagens demonstration