Stor aktion i Grenaa i nat: Politi ledte efter formodet Berlin-terrorist

Flere oplysninger pegede onsdag aften i retning af, at den eftersøgte formodede Berlin-terrorist kunne være set på Grenaa Havn. Intet tyder dog på nuværende tidspunkt på, at det var tilfældet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En hundelufter i Danmark mener at have set den formodede Berlin-terrorist på havnen i Grenaa, og kontaktede derfor dansk politi onsdag aften.

Uafhængigt af vidnet - og på nogenlunde samme tidspunkt - modtog Østjyllands Politi andre oplysninger, som »umiddelbart underbyggede anmeldelsen,« oplyser Østjyllands Politi.

Chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen ønsker ikke at præcisere, hvad det var for oplysninger, Østjyllands Politi modtog, der bestyrkede mistanken.

»Dem holder vi for os selv af hensyn til efterforskningen,« siger han til Berlingske.

Politiet har aftenen og natten igennem været massivt til stede på havnen for at lede efter manden.

»Situationen her til morgen er, at der ikke er noget, der tyder på, at den eftersøgte befinder sig ude i Grenaa,« konstaterer Klaus Arboe Rasmussen.

Færgepassagerer blev kontrolleret

I aktionen, som begyndte kort efter kl. 22.30, hvor vidnet henvendte sig, har almindelige patruljer, hundepatruljer og en helikopter deltaget .

Stena Line-færgen, der kl. 01 skulle sejle fra Grenaa mod Sverige er blevet gennemsøgt og samtlige køretøjer og passager blev i den forbindelse kontrolleret. Færgen blev derfor forsinket, og er først sejlet fra Grenaa tidligt torsdag morgen.

Selvom politiets vurdering er, at den eftersøgte tuneser ikke er på Grenaa Havn, er politiet endnu til stede på havnen og opfordrer fortsat borgere, der ser eller har set noget mistænkeligt, til at henvende sig.

»Det gør vi for at lave en tryghedsskabende patruljering,« siger Klaus Arboe Rasmussen, der vurderer, at politiet vil forlade havnen i løbet af formiddagen.

12 personer dræbt

Mandag aften blev 12 personer dræbt og 48 såret, da en lastbil pløjede ind gennem en menneskemængde, der var forsamlet ved et julemarked i det centrale Berlin.

Foto: HANDOUT.

Manden, der menes at have kørt lastbilen, er en 24-årig tuneser ved navn Anis Amri, der nu er eftersøgt i hele verden. Han har tidligere søgt om asyl i Tyskland, men blev afvist.

Han er af tysk politi blevet beskrevet som potentielt bevæbnet og farlig.

De tyske myndigheder betragtede i forvejen Anis Amri som en potentiel sikkerhedsrisiko, fordi han angiveligt har forbindelser til et islamistisk netværk.