Stor ændring på DR’s kanaler

DR laver nu markant om i måden at sende tv-programmer på. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Fra fredag den 1. marts tager DR’s tv-kanaler et stort skridt ind i den digitale tidsalder.

Det sker, når DR’s tv-kanaler i stigende grad går fra at være klassisk flow tv, hvor man skal sætte sig til rette på et givent tidspunkt for at se et givent tv-program, til at blive en decideret streamingtjeneste.

Startende allerede fredag den 1. marts bliver alle programmer på DR’s tv-kanaler nemlig lagt ud på streamingtjenesten DRTV fra klokken 6.00 om morgenen.

Det skriver Politiken.

Hidtil har programmer været tilgængelige på DRTV umiddelbart efter, de er blevet sendt i tv. Men nu vil de være at finde på streamingtjenesten længe før, de kommer i fjernsynet – og i flere tilfælde også flere dage før.

Søndag bliver en såkaldt DR3-dag, hvor alle de programmer, der bliver vist på DR3 den kommende uge, bliver lagt på streamingtjenesten samtidig.

Mandag er dokumentar-dag, hvor alle de dokumentarprogrammer, der bliver vist på DR’s kanaler den kommende uge, bliver lagt ud på DRTV.

Med tiden varsler DR, at der vil komme yderligere temadage.

Her vil alle programmer inden for en vis kategori blive lagt ud på DRTV op til en uge før, de bliver vist på tv-kanalerne.

»Vi løsriver DRTV fra sendetid. Det giver ikke længere mening at udgive på samme tidspunkt som flow-tv. Frem for at programmerne kommer drypvis, bliver de nu lagt på én gang om dagen eller én gang om ugen,« siger Peter Rosberg, publiceringschef i DR, til Politiken:

»Er man til dokumentarer, ved man, at det er om mandagen, de bliver lagt på.«

Der vil dog være undtagelser, forklarer han.

Når det gælder programmer som ’Gift ved første blik’ og ’Alene i vildmarken’ bliver der ikke umiddelbart tale om at lægge alle programmerne ud på samme tid.

Men i tilfælde, hvor det for eksempel er en krimiserie, vil man – som man ser det på HBO og Netflix – lægge hele sæsoner ud ad gangen.

Konceptet for den nye måde at udgive programmer på vil blive ændret løbende.

Peter Rosberg forklarer, at DR lige nu er i en ’eksperimenterende fase’.