Stop hetzen mod en Kattegat-bro

Egnskrigen om fremtidens trafikinvesteringer bør stoppe nu, lyder det fra den konservative transportordfører Henriette Kjær.

Fremtidens investeringer i trafikanlæg risikerer at ende i en nytteløs kamp mellem landsdele. Det frygter den konservative transportordfører Henriette Kjær.

Hun kritiserer de 15 københavnske omegnskommuner, som i dag har blæst til kamp mod den jyske trafikmafia. Hovedstadsborgmestrene mener, det er på tide at glemme alt om en Kattegat-bro, flere jyske motorveje og broer, da det er i hovedstadsområder, der er brug for massive investeringer i infrastruktur.

"Det handler ikke om at kanøfle hinanden. Det handler om at få et Danmark, der hænger sammen med god infrastruktur i alle landsdele. Jeg er dybt bekymret over tendensen til, at man fra lokalt hold ikke kan unde en anden del af landet en nødvendig trafikinvestering. Vi har set det med aftalen om Femern-forbindelse og nu med de 15 borgmestre fra omegnen af København," siger Henriette Kjær.

Den konservative transportordfører er selv tilhænger af en Kattegat-bro, som en række jyske lokal- og regionspolitikere ligeledes anbefaler varmt.