Støjberg vil fortsat holde mindreårige fra ældre ægtefæller

Byretsdom om adskillelse af syrisk par vedrører ukorrekt behandling af en konkret sag, pointerer minister.

Asylansøgere under 18 år skal som udgangspunkt ikke bo sammen med deres ældre ægtefæller på danske asylcentre.

Det fastslår udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i en skriftlig kommentar, efter at Københavns Byret har tilkendt et syrisk par økonomisk godtgørelse, fordi de i 2016 blev tvunget til at bo hver for sig.

»I den konkrete sag har Københavns Byret vurderet, at Udlændingestyrelsen ikke har sagsbehandlet korrekt,« hedder det i kommentaren fra Inger Støjberg.

»Dagens dom fra Københavns Byret ændrer ikke på, at udgangspunktet fortsat vil være, at mindreårige ikke skal indkvarteres sammen med ældre ægtefæller i det danske asylsystem.«

Støjberg var fredag formiddag i samråd om adskillelse af asylsøgende ægtepar, hvor den ene er under 18. Samrådet handlede om, hvorvidt ministeren har udstedt en instruks om, at alle af disse par - uden undtagelse - skal adskilles på asylcentrene.

Det afviser Støjberg at have beordret. Det vil være i strid med loven, da alle sager skal behandles individuelt, og de involverede parter skal høres.

Støjberg understreger, at dommen fra byretten ikke handler om lovligheden af den generelle indkvarteringsinstruks.

»Det er nu op til Udlændingestyrelsen at vurdere det videre forløb, herunder om man vil anke dommen,« lyder det i ministerens skriftlige kommentar.

/ritzau/