Stines sexvideo blev delt på skolens intranet: 'Så tænk jer nu om!'

26-årige Stine Rothe Mølgaard er uddannet præst. Da hun var 16 år og gik i 1.G, blev en sexvideo med hende delt på skolens intranet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med en dejlig mand, et skønt hus og et lille barn er det i dag fortid for Stine Rothe Mølgaard, dengang en sexvideo med i hende i hovedrollen florerede. Nu håber hun, hendes historie kan gavne andre.

For den i dag 26-årige Stine Rothe Mølgaard blev 1.G tilbage i 2005 et skæbnesvangert år, da en sexvideo med hende pludseligt var i omløb. Nu håber hun at være med til at præge den verserende debat om sexkrænkelser.

»Jeg kunne godt tænke mig, at der var nogen, som bare stod frem og sagde, at det her kan ske. Så tænk jer nu om!«

Tirsdag kom det frem, at Socialdemokraterne (S), som følge af en række sager, hvor sexvideoer og nøgenbilleder er gået i omløb, vil mangedoble strafferammen for dem, som deler billederne. Det skal ifølge S koste op til tre år bag tremmer at dele sex-billeder og videoklip af andre uden deres tilladelse. Det skriver DR.

Video blev delt gennem skolens intranet

Videoen af Stine Rothe Mølgaard og hendes daværende ekskæreste havnede på skolens intranet, selvom hun troede, at videoen skulle blive mellem ham og hende. De næste mange år forfulgte det hende, selvom hun forsøgte at ignorere det.

»Det var et blødende sår. Hver gang nogen spurgte ind til videoen, prøvede jeg med svedige håndflader at ignorere det eller svare meget kort: at ja, det var mig i den video. Jeg benægtede det ikke, fordi den kamp var tabt på forhånd. Men jeg havde behov for at dysse det så meget ned som muligt - jeg ville ikke tale åbent om det,« siger hun.

»Hvis ingen havde spurgt ind til mig, så havde jeg aldrig fortalt det til nogen. Dengang følte jeg mig peget ud, fordi alle talte om mig - der var ikke andre, som det var sket for.«

Her over 10 år senere har hun accepteret hændelsen. Hun er nu uddannet præst og bor sammen med sin mand og deres barn på Midtsjælland. Men hun ville ønske, at der dengang var nogen, som var stået frem, og havde forklaret hende, at den her slags sexkrænkelser kan ske: 

»Hvis du filmer en sexvideo eller får lyst til det, så kan det blive delt med andre. Også selvom du tror, at det bare bliver mellem dig og ham,« siger Stine Rothe Mølgaard til BT.

»Selvfølgelig skal man kunne drikke sig fuld og feste i kort nederdel, men jeg synes, at der mangler et led i debatten om, hvordan man passer på sig selv. Du skal ikke forvente, at verden passer på dig, så det handler om at tage ansvar for sig selv.«

Strengere straf

I dag kan man maksimalt få et halvt års fængsel, hvis man spreder sexvideoer og billeder af andre mod deres vilje. Men forbrydelsen med at dele krænkende materiale er psykisk vold, der skal ligestilles med fysisk vold, mener Socialdemokraterne ifølge DR.

For Stine Rothe Mølgaard handler det dog i større grad om oplysning. Hun ville ønske, at der dengang hendes video blev delt, havde været nogen som stod frem og sagde, at når man laver en sexvideo, så risikerer man, at den bliver delt.

»Jeg er ikke straforienteret. Det skal selvfølgelig have en konsekvens, når det er sket, men jeg vil hellere oplyse og forebygge. Jeg vil gerne være med til at sige til de unge piger, at det har en konsekvens, selvom du ikke kan se et halvt år ud i fremtiden, bare se på mig,« siger hun.

Hun fortæller, at det kan være positivt med en strafferamme for de grelle sager, men at hun langt hellere så, man brugte energi på at forebygge end på at straffe, når skaden er sket.

»Når det sker, og man er fuldstændig rådvild, kunne det være rart at læne sig op af retssystemet: Hvis du deler det her, så får jeg dig anholdt og smidt i fængsel,« siger Stine Rothe Mølgaard.