Stine Bosse i sadlen som ny formand i dansk cykelvirksomhed

Erhvervskvinden Stine Bosse har sagt ja til endnu en tillidspost, og træder nu ind som bestyrelsesformand for en dansk cykelvirksomhed for at hjælpe med at udfolde dens globale vækstambitioner.

Danmark er kendt som en cykelnation, og alene i København kører der hver dag 40.000 ladcykler rundt på cykelstierne. I takt med at byerne bliver mere klemte, trafikken stiger, og der kommer fokus på cyklisme rundt om i verden, er efterspørgslerne på de danske ladcykler steget - også uden for landets grænser.

Det har været formlen på den københavnske virksomhed Butchers & Bicycles succes. Virksomheden, der specialiserer sig i ladcykler har haft stor fremdrift de første år, og det har fået den prominente erhvervskvinde Stine Bosse til at sætte sig i sadlen som virksomhedens nye bestyrelsesformand.

Cykelvirksomheden oplever særligt en efterspørgsel fra udlandet, og det er netop her, at Stine Bosses erfaring skal i spil.

»Der ligger en udfordring i at gå fra start-up til at konsolidere sig og sikre en fortsat profitabel vækst. Jeg har prøvet det før og ved, at den gejst som kræves for at udvikle et spændende og nytænkende produkt som Butchers & Bicycles ladcykler, aldrig må drukne i markedsanalyser, budget og handlingsplaner bare fordi det går stærkt lige pludselig,« siger hun og forsætter:

»Her har man brug for et mere professionelt setup, som kan sikre virksomhedens DNA og virkelyst. Det glæder jeg mig til at være en del af.«

Virksomheden har siden 2014 haft en vækst i omsætningen på 300 procent, og den ser nu frem til, at Stine Bosse skal hjælpe med at udfolde vækstambitionerne globalt.

»Vi vil gerne sigte højt – både hvad angår vores ambitioner og de mennesker vi bringer til bordet – og her kommer Stine Bosse med en solid ledelseserfaring og kompetencer fra den finansielle sektor. Det er helt væsentligt i forhold til, at vi kan frigøre os og fokusere på det vi er gode til – nemlig at udvikle løsninger på de transportudfordringer som vi ser i fremtidens byer, og som lever op til den efterspørgsel der er på verdensplan,« siger Jakob Munk, Brand Director og partner i Butchers & Bicycles.

Ud over Stine Bosses seneste bestyrelsespost, sidder hun blandt andet også i bestyrelsen for den store tyske finanskoncern Allianz, TDC, færøsk-danske BankNordik samt de grønlandske selskaber TELEGreenland og det nationale olieselskab Nunaoil.