Stigning i Københavns Kommunes smittetal for femte dag i træk

Antallet af nye, registrerede covid-19-smittede pr. uge er voksende i Københavns Kommune, viser tal fra Statens Serum Institut tirsdag.

Den ugentlige incidens fortsætter den forkerte vej i Københavns Kommune, viser tal fra Statens Serum Institut tirsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann

Antallet af nye, bekræftede smittede med covid-19 får endnu et nøk opad i Københavns Kommune.

Incidensen set over en syvdagesperiode er vokset til 90 nye, bekræftede tilfælde pr. 100.000 indbyggere.

Det viser tal fra Statens Serum Institut tirsdag.

Det er femte dag i træk, at den ugentlige incidens i Københavns Kommune stiger.

Til sammenligning lå den ugentlige incidens i Københavns Kommune ifølge mandagens tal på 83. Tallet var nede på 66 for fem dage siden, men er steget hver dag siden.

Kigger man længere tilbage, ses det, at kurven i Københavns Kommune 24. september nåede en top på 126 nye, bekræftede tilfælde pr. 100.000 indbyggere på en uge.

Andelen af positive prøver i Københavns Kommune er højere i dag end for en uges tid siden. Det er dermed ikke på grund af et øget antal test, at der registreres flere positive i kommunen.

Positivprocenten har ligget på omkring 1,0, men nåede 17. oktober op på 2,26. De seneste dage har tallet ikke været lige så højt, men da disse data er fordelt på prøvetagningsdato, kan billedet nå at ændre sig, når der kommer flere svar på prøver, der er foretaget de seneste dage.

De hårdest ramte kommuner i Danmark er Jammerbugt og Faxe, hvor tendensen i den ugentlige incidens har været opadgående de seneste dage. Begge kommuner har en ugentlig incidens på over 200. Til gengæld er incidensen for Struer Kommune faldet. For fem dage siden lå kommunen ellers helt i toppen med den højeste incidens blandt landets 98 kommuner.

Dagens øvrige tal viser, at der på landsplan er registreret 529 nye smittede på ét døgn. Det er en stigning i forhold til gårsdagens 452 tilfælde, men antallet af prøver er også steget.

Tager vi højde for antallet af testede ved at kigge på positivprocenten, så lyder den på landsplan på 1,43 procent (529 ud af 37.028 prøver). Mandag lød tallet på 1,52 procent. Der er dermed tale om et lille fald, efter den er steget tre dage i træk.

Antallet af indlagte lyder tirsdag på 128 personer, hvilket er én færre end mandag. Antallet af døde med covid-19 vokser med to personer til 688 personer.