Stigning i antallet af fyrværkeriskader

Flere danskere kom til skade ved dette års fejring af nytårsaften end i fjor. Vagtcentralerne melder om travlhed, der dog har været inden for det normale på en nytårsaften.

Foto: Nils Meilvang. Nytårsaften i Valby 2014 - 2015 fyrværkeri
Læs mere
Fold sammen

De danske vagtcentraler melder sædvanen tro om en travl nytårsnat. På landsplan har man behandlet i alt 100 skader, der vurderes at være forårsaget af fyrværkeri.

Der er dermed tale om en stigning i forhold til sidste år, hvor der var 73 fyrværkeriskader.

Region Hovedstadens vagtcentral, som har indsamlet data fra hele landet, oplyser, at der i alt blev sendt 1.147 ambulancer, akutlægebiler og akutbiler på vejene nytårsaften.

 

»Det er inden for normalen på en nytårsaften, så selv om der har været travlt, så er det ikke ud over det sædvanlige,« siger Marit Karina Buccarella, der er enhedschef på AMK-vagtcentralen i Region Hovedstaden.

Opgørelsen, som dækker nytårsaften og morgen fra klokken 18 til 06, viser, at danskerne har ringet 112 i alt 1.375 gange, hvilket svarer nogenlunde til forrige års tal, der var på 1.289.

»Region Hovedstaden står for størstedelen af aktiviteten med i alt 512 opkald, der har handlet om akut sygdom eller ulykker, men det er også her, der bor flest mennesker. Næstmest aktivitet var der i Region Syddanmark med 288 opkald til alarmcentralen efterfulgt af Region Midtjylland og Region Sjælland med henholdsvis 184 og 151 opkald,« siger Marit Karina Buccarella.

Mindst aktivitet har det været i Region Nordjylland med 151 opkald til 112. Det var dog i Nordjylland, at tre personer mistede livet ved to fyrværkeriulykker med krysantemumbomber.

På en nytårsaften er der typisk fire gange så mange sundhedsfaglige opkald til 112 sammenlignet med en gennemsnitlig dag på året. Hovedparten af opkaldene bliver typisk modtaget i tiden efter midnat.