Stig Elling: Arbejdsløse mod dræbersnegle

Dræbersneglene invaderer offentlige parker, og nu vil den konservative arbejdsmarkedsformand på Frederiksberg have kontanthjælpsmodtagere i krig mod sneglene.

Sæt kontanthjælpsmodtagere ind i kampen mod dræbersnegle. Sådan lyder forslaget fra den konservative formand for Arbejdsmarkedsudvalget på Frederiksberg, Stig Elling.

Forslaget kommer efter, at Slots- og Ejendomsstyrelsen har erklæret, at den ikke magter at gøre noget mod dræbersneglene, som i titusindvis har invaderet grønne anlæg, der ejes af det offentlige. Konkret er Frederiksberg Have og den nærliggende Søndermarken, som hører under styrelsen, hårdt angrebet af de slimede snegle.

Men nu vil Stig Elling undersøge muligheden for, at Frederiksberg Kommune i samarbejde med Slots- og Ejendomsstyrelsen kan iværksætte et aktiveringsprojekt, hvor kommunens kontanthjælpsmodtagere kan hjælpe styrelsen med at udrydde sneglene på de rekreative områder. Og umiddelbart vurderer han, at idéen også kan bruges på landsplan.

- Hvis Slots- og Ejendomsstyrelsen ikke selv har mulighed for at gøre noget effektivt ved sneglene, så vil jeg bede styrelsen om at forklare kommunen om deres problem, og så vil vi foreslå et fælles aktiveringsprojekt om at bekæmpe sneglene, siger Stig Elling til Ritzau.

/ritzau/