Stewardesses drabsmand fik 14 år

Marian Clita er idømt 14 års fængsel og udvisning for drabet på Vera Vildmyren.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Drabsmanden Marian Clita er idømt 14 års fængsel samt udvisning for altid af Danmark.

Det står klart, efter at Københavns Byret har afsagt dom over den lille rumæner, der 1. marts sidste år tævede og snittede den 42-årige stewardesse Vera Vildmyren ihjel på hotel Radisson Blu på Amager i København.

Anklageren havde krævet 16 års fængsel for rovmordet, mens forsvareren mente, at drabsmanden skulle slippe med 12 år. Udvisningen accepterede Clita på forhånd.

Dommen betyder i princippet, at den dømte kan prøveløslades allerede om cirka seks et halvt år, da han har siddet et år i varetægtsarresten, og fordi det er normal praksis for udviste udlændinge at blive prøveløsladt efter godt halvdelen af straffen er afsonet. Det kræver imidlertid, at Marian Clita, der uden tegn på anger har kværuleret sig gennem hele retssagen, opfører sig ordentligt bag tremmer.

- Og efter at have set hans fængselsjournal for det år, han har siddet varetægtsfængslet, virker det usandsynligt i det her tilfælde, siger anklager Anne Birgitte Stürup, der i løbet af sagen har fremhævet Clitas "psykopatiske træk".

- Han er fuldstændig kold over for andre behov end sine egne, sagde hun i sine afsluttende bemærkninger. Den dræbte kvinde efterlader sig en enkemand og to teenagebørn, der i tillæg til dommen har krævet en erstatning i millionklassen af drabsmanden. Retten bestemte, at familien skal have halvanden million i erstatning.

/ritzau/