Stewardesse var tilfældigt offer

Rumæneren, der i går blev overgivet til dansk politi, har indrømmet, at han myrdede stewardessen Vera Vildmyren på et hotel på Amager. Hun var på forkert sted på forkert tidspunkt.

Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske politi hentede i går eftermiddags den sigtede 58-årige rumæner, der tidligere på ugen blev efterlyst for mordet på den norske stewardesse Vera Vildmyren. Rumæneren, der har siddet i arresten i Malmö siden han meldte sig selv til svensk politi, har overfor de danske myndigheder indrømmet, at han slog stewardessen ihjel.

- Han har aflagt fuld tilståelse og har i detaljer forklaret, hvad han lavede i tiden før og efter drabet, men det kan jeg ikke komme ind på før grundlovsforhøret, siger drabschef Ove Dahl til Ekstra Bladet.

Efter svensk politi havde givet ham videre til de danske kolleger, blev rumæneren kørt direkte til Retsmedicinsk Institut på Rigshospitalet, hvor han blev personundersøgt. Den sigtede har indtil videre forholdt sig rolig og samarbejdet med politiet.

Drabschef Ove Dahl fortæller, at den sigtede har bekræftet politiets teori om, at der var tale om et tilfældigt offer. Den 58-årige bekræftede, at han var gået ind på Hotel Radisson Blu Scandinavia for at stjæle, og at han havde overfaldet Vera Vildmyren, da hun åbnede døren.

Hun er formodentlig blevet slået ihjel med det værktøj, den sigtede havde med sig for at bryde ind på hotelværelserne, udtaler drabschefen til den norske avis, VG.

Han vil blive fremstillet for grundlovsforhør ved middagstid i dag.