Stevnsgade stadig i spil til unge

På et møde sent torsdag aften blev de københavnske politikere enige om at arbejde videre med at finde en løsning på konflikten omkring Ungdomshuset.

På et møde sent torsdag aften blev de københavnske politikere enige om at arbejde videre med at finde en løsning på konflikten omkring Ungdomshuset.

Københavns overborgmester og Fonden Jagtvej 69 opgav ellers tidligere på aftenen at finde et nyt ungdomshus, fordi de unge angiveligt ikke var interesseret i den gamle Stevnsgade Skole på Nørrebro.

Men så besluttede De Radikale, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten alligevel at give Ungdomshuset det sidste skud i bøssen.

- Vi har endnu ikke hørt fra de unge, at de ikke er interesseret i Stevnsgade 34, kun gennem fondens advokat, Knud Foldschack. Derfor har vi bedt embedsmændene om at arbejde videre med Stevnsgade 34 i forhold til både Ungdomshuset og specialskolen, siger de Radikales Katrina Feilberg og tilføjer:

- Men det er klart, at bolden ligger hos de unge, og hvis de melder ud, at de ikke ønsker Stevnsgade 34, så stopper det ligesom dér.

Hun understreger dog, at den nye specialskole ikke må koste en krone. I embedsmændenes første oplæg forslog man at bygge en helt ny skole til de handicappede børn på matriklen Stevnsgade 34, men det ville koste 20 millioner kroner mere end budgetteret.

Katrine Feilberg håber nu, at de unge på deres møde mandag i næste uge vil tage endelig stilling til tilbuddet og melde positivt tilbage. Og det er ikke helt usandsynligt.

Ifølge advokat Knud Foldschack er det de mange protester fra beboere og foreninger i kvarteret omkring Stevnsgade, som fik bægeret til at flyde over for de unge og takke nej. Alligevel mener Knud Foldschack, at de unge fortsat lader en dør stå åben.

- Som jeg fornemmer det, vil de på deres møde på mandag stille nogle krav til kommunen og nærmere præcisere, hvilke løsninger de kan gå ind for i et nyt ungdomshus, sagde Foldschack torsdag til Ritzau.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Ungdomshuset.

/ritzau/