Stevns Klint indstilles til fredning

Stevns Kommune og Danmarks Naturfredningsforening vil frede den lodrette del af Stevns Klint samt en trampesti, der giver adgang til den enestående natur.

Arkiv: Fisker ved Stevns Klint. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stevns Klint skal sikres for eftertiden, og derfor vil Stevns Kommune og Danmarks Naturfredningsforening nu gå sammen om at frede den såkaldte Stevns Klint Trampesti og klinteprofilen, der er den lodrette del af klinten.

»Stevns Klint har enestående universel værdi, og derfor har vi en helt særlig forpligtelse til at sikre nuværende og kommende generationers adgang til klinten,« siger borgmester i Stevns Kommune Mogens Haugaard Nielsen (V) i en pressemeddelelse.

Som det er nu, beror adgangen til klinten på en frivillig aftale med lodsejerne. Det grundlag er ifølge borgmesteren for usikkert, da aftalen kan opsiges.

Stevns Kommune har allerede nu sikret trampestien og klinteprofilen ved at nedlægge et foreløbigt forbud mod ændringer. Det betyder, at det er forbudt at ændre eller nedlægge trampestien, indtil fredningsforslaget er fremsat.

Det unikke stykke natur kom sidste år på FNs liste over verdensarv.

Klinten giver indblik i mange millioner års naturhistorie, og de mange geologiske lag kan fortælle om, hvordan klimaet har ændret sig siden dinosaurerne.