Stein Bagger slået ned i fængslet

Den fængslede direktør for IT Factory Stein Bagger blev tirsdag slået ned under gårdtur i Vestre Fængsel af 22-årig medfange.

Foto: Nils Meilvang

Dramaet i IT Factory-skandalen nåede i aftes nye højder. Tirsdag blev Stein Bagger overfaldet i Vestre Fængsel. Under en gårdtur blev IT Factory-direktøren angrebet af en 22-årig medindsat, der med sin albue gav Stein Bagger en skade i hovedet.

Stein Bagger, som mandag fik ophævet sin isolationsfængsling, fik i går eftermiddag mellem klokken 15 og 16 mulighed for at gå på gårdtur med andre indsatte. Overfaldet fandt sted efter en halv time. Den 22-årige gik stille og roligt frem mod den kendte fange og angreb ham.

Der var på det tidspunkt cirka 30 indsatte fra fængslets sydfløj på gårdtur.
Gårdturen blev afbrudt, og Stein Bagger blev fulgt til Vestre Hospital - fængslets »sygestue« - hvor den vagthavende læge syede ham i panden med tre sting.

Stein Bagger er internt flyttet til Vestre Hospital, hvor han efter normal praksis vil blive observeret for hjernerystelse.

Fængselsinspektør Peter Vesterheden beklager stærkt det skete.
Skærper sikkerheden.

»Vores vurdering var at Stein Bagger ikke ville blive overfaldet, men en anden indsat har ikke kunnet styre sig. Den 22 årige overfaldsmand vil blive politianmeldt. Og vi vil naturligvis skærpe sikkerheden omkring Stein Bagger – det måtte ikke ske og må så absolut ikke ske igen.”

Peter Vesterheden ønsker ikke at oplyse, om den 22-årige har forbindelse til f.eks. rockermiljøet eller er bandemedlem hos en indvandrerbande.

Stein Bagger forsvandt under ferietur i Dubai i slutningen af november. Da han nogle uger senere dukkede op på en politistation i Los Angeles, kom det frem, at han angiveligt havde svindlet, fordi han følte sig afpresset.

Bagger har efterfølgende i sine forklaringer i retten og til politiet i Danmark fastholdt, at han i årevis har været forfulgt af folk »tæt på ham,« men han siger, at han ikke kender navnene på sine forfølgere, men kun kan kende deres ansigter.

Den 41-årige direktør har endvidere fortalt, at han er truet med våben 25 til 30 gange.

Han har det seneste år bl.a. hyret en højtstående HA’er, Brian Sandberg, som sikkerhedsvagt.

Der findes i sagen endnu ingen beviser for, at Bagger er blevet forfulgt, men han »taler, som om han tror på det selv«, siger en kilde. Bagger har forklaret til politiet, at han har givet sine forfølgere tusindvis af kroner i sammenrullede seddelbundter.

»Det er klart, at man ikke har det godt, når man har været udsat for sådan noget,« siger Lars Kjeldsen, nyudnævnt forsvarsadvokat for storsvindleren, der har indrømmet at have bedraget med falske leasingkontrakter.
Svindlen anslåes at være på godt en milliard kroner.

/ritzau/