Stein Bagger flyttes efter ny kriminalitet

Stein Bagger begik ny kriminalitet, mens han var på udgang fra fængslet. Der er dog tale om en bagatel, siger politikommissær Gert Have.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stein Bagger har tilsyneladende overtrådt straffeloven, mens han var på udgang fra sin afsoning i det åbne statsfængsel i Horserød. Derfor flyttes han til et lukket fængsel, mens politiet overvejer at rejse sigtelse mod ham.

Det fortæller politikommissær Gert Have fra Nordsjællands Politi.

- Jeg kan bekræfte, at Stein Bagger var indblandet i en hændelse onsdag formiddag i Gentofte/Lyngby-området, siger Gert Have.

Han kalder sagen for en bagatel i forhold til straffeloven, og overtrædelsen kan maksimalt give en bøde, hvis Bagger altså overhovedet sigtes.

- Sagen er så lille, at vi ikke ønsker at fortælle mere. Det ville vi heller ikke gøre i andre lignende sager, lyder forklaringen fra Gert Have.

Hos Kriminalforsorgen har man såkaldt nultolerance, når fanger har udgang fra fængslet. Lige så snart der er mistanke om en overtrædelse af straffeloven, flyttes fangerne til et lukket fængsel.

Hvis det senere viser sig, at der ikke er sket en overtrædelse af straffeloven, og politiet ikke rejser sigtelse, kan fangen flyttes tilbage til en åbent fængsel.

Kriminalforsorgen har også deres egne fængselsregler, som fanger skal overholde. Så som at overholde tidspunkter for udgang og ikke smugle ting ind i fængslet. Hvis disse regler brydes, kan Kriminalforsorgen også flytte fangerne til et lukket fængsel.

Stein Bagger afsoner i øjeblikket en fængselsstraf på syv års fængsel for bedrageri.

/ritzau/