Statsministeriet har udpeget ny chef

Christian Kettel Thomsen skal være ny departementschef i Statsministeriet. Han kommer fra et tilsvarende job i Finansministeriet.

Christian Kettel Thomsen skal være ny departementschef i Statsministeriet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Finansministeriet/frit
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Christian Kettel Thomsen skal være ny departementschef i Statsministeriet.

Den 51-årige embedsmand, der kommer fra et tilsvarende job i Finansministeriet, tiltræder stillingen den 2. oktober 2010.

Han er tidligere blevet nævnt som favorit til jobbet - blandt andet på grund af sit gode kendskab til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fra deres fælles tid i Finansministeriet.

Christian Kettel Thomsen havde en usædvanlig karrierestart for en topembedsmand. Han var først skibskok og hovmester hos rederiet A.P. Møller.

I 1991 blev han fuldmægtig i Finansministeriet straks efter sin eksamen som cand.polit. I 1994-95 var han ministersekretær for den daværende finansminister, Mogens Lykketoft (S).

Senere var Kettel Thomsen først kontor- og siden afdelingschef i Finansministeriet under Mogens Lykketoft, inden Anders Fogh Rasmussen (V) i 2002 hentede ham til Statsministeriet som departementsråd.

Da Fogh i 2005 siden gjorde Karsten Dybvad til departementschef i Statsministeriet, fik Christian Kettel Thomsen i august 2005 Dybvads tidligere topjob som departementschef i Finansministeriet.

/ritzau/